Semlor utan mjölk, ägg, gluten och soja

Publicerat
Granskat

Ett alternativt recept på semlor för barn med olika allergier.

Semlor (30 st)

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin

  • 50 g jäst

  • 5 dl vatten

  • 2 dl strösocker

  • ½ tsk salt

  • 900 g lågprotein mix

Fyllning

  • socker

  • vaniljsocker

  • vaniljkräm eller äppelmos

Gör så här

  1. Smält margarinet, häll på fingervarmt vatten.

  2. Smula sönder jästen i en bunke, slå över degvätskan.

  3. Tillsätt socker, salt och mix. Jäs till dubbel storlek.

  4. Rulla till bullar. Jäs igen.

  5. Grädda i 250 grader i 10 min.

  6. Pensla med kallt vatten. Låt kallna under duk.

  7. Skär av locket. Gröp ur bullen.

  8. Blanda smulorna med lite socker, vanilj och några droppar vatten.

  9. Lägg tillbaka ”massan” i bullen.

  10. Lägg i en klick vaniljkräm eller äppelmos och lägg på locket.

  11. Strö florsocker över.

Recept från Astma och Allergiförbundet.

Foto: Shutterstock.com.