ABC vad är D

Default image

Vilka är mänsklighetens största upptäckter och uppfinningar? Den här föreläsningen handlar om den kanske största av dem alla, alfabetet.

Hjulet? Boktryckarkonsten? Utvecklingsläran? Vilka är mänsklighetens största upptäckter och uppfinningar? Därom må de lärde tvista.

Den här föreläsningen handlar om den kanske största av dem alla, alfabetet. Tjugonio (i vårt språk) små krumelurer, som var och en för sig inte är mycket att ha, men som tillsammans i oändligt många olika kombinationer rymmer mänsklighetens samlade kunskap och erfarenheter.

Se där en anledning så god som någon att tillägna sig dessa tjugonio. Och börja kombinera dem.

Föreläsningen kan kort beskrivas som en lektion i språklig lekfullhet med många skratt – deltagarna får själva pröva på.

Ur innehållet:

  • Bokstavskurragömma
  • Krokodilsagor (en ”knäcka koden”-lek)
  • Alfabetets Vem är Vem (versgåtor)
  • Allitteration, rimmets märkligt okända kusin
  • Promenader på P-planeten
  • Busbokstavering

Clas Rosvall har i hela sitt författarliv fascinerats av och experimenterat och lekt med språket på alla möjliga och några omöjliga sätt. Resultatet kan alla och envar ta del av i hans föreläsningar och böcker. 

Till denna föreläsning har han ur sin stora språkpedagogiska produktion vaskat fram tusen och ett fantasifulla, utmanande, effektiva och oväntade sätt att presentera bokstäverna – och med mycket lek och lust varsamt leda in barnen i läsandets och skrivandets magiska värld.   

En föreläsning för alla som jobbar med barn mellan 4 och 9 år (och många andra). 

Läs mer ... 

Kika gärna på Clas Rosvalls bok med samma namn som föreläsningen.

Här kan du läsa mer om boken och även beställa den direkt.

Mer information

Mer om kursen och möjlighet att boka hittar du på Studentlitteraturs webbplats.

Mer info och bokning