Ny webbkurs om digitalisering

Nu finns en ny kostnadsfri webbkurs för förskolan på Skolverkets webbplats. Fyll på med kunskap om jämställdhet och digitalisering tillsammans med dina kollegor!

Skrivet av
Eva Hansson

Som ett av många steg i implementeringen av den nya läroplanen har Skolverket den här veckan publicerat en ny webbkurs om digitalisering och jämställdhet, kopplat till vad undervisning i förskolan kan innebära.

Kursen är för all pedagogisk personal i förskolan. Förskolechefer har en egen del av kursen som bland annat handlar om hur man kan organisera för kursen.
 
I kursen får du prova olika verktyg för att arbeta med digitalisering och jämställdhet. De olika momenten kan genomföras antingen individuellt, tillsammans med arbetslaget eller på arbetsplatsen.

–  Webbkursen består av teoretiska inslag, praktiska uppgifter och interaktiva övningar. Innehållet bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Deltagarna kommer bland annat att få ta del av artiklar och filmer, reflektera, diskutera och tillsammans med arbetslaget planera och genomföra undervisningssituationer, säger Markus Bergenord, undervisningsråd, förskola och digitalisering på Skolverket.

Här hittar du all information om kursen >>


Illustration: Shutterstock.com.