Artikel
Slime är ofta omåttligt populärt hos barnen, och att göra eget slime är enkelt. Här får ni några kemikaliefria recept och tips på hur ni kan utforska den fascinerande icke-newtonska vätskan oobleck.
Artikel
Nu är de röda, doftande och redo att plockas. Smaken i naturens egna små gubbar är svår att överträffa, och pricken över i i våra mumsiga törstsläckare och mellanmålstips.
Artikel
Julgodis är gott och roligt att göra, men oftast väldigt sött. Här är några tips på godbitar utan tillsatt socker att mixa ihop, forma och dekorera.
Artikel
Vill du att sockerbombade mellanmål i förskolan blir ett minne blott? Här kommer mellis-recepten för ett jämnare blodsocker.
Artikel
Förskolans måltider ska planeras, köpas in och lagas till, för att sedan serveras och slutligen ätas. Men allt äts inte upp, för en hel del mat hamnar … i soptunnan. Vad kan man göra på en förskola...
Artikel
Slurp, smask och smack! Bär, frukt, frys och lite gröna blad! Ta en svalkande paus i sommarvärmen med några smarriga fruktdrinkar.
Artikel
Duka upp ett fågelbord utanför förskolans fönster! I takt med att våren börjar kommer fåglarna också tillbaka söderifrån och det kommer att bli full fart på fågelbordet.
Artikel
En nyttig och mustig soppa för kalla höstdagar.
Artikel
Enklare kan inte brödbaket bli. Det här brödet smakar bäst nybakat.
Artikel
En härligt värmande solgul soppa med morötter.
Artikel
Enkla och goda bullar utan mjölk, ägg, gluten och soja.
Artikel
Fisk är gott och nyttigt – men flera arter är utrotningshotade på grund av överfiskning och fångstmetoder som skadar miljön. Hur ska man veta vilka fiskar som det är ”grönt” att använda?
Artikel
Utedagar på hösten och vintern kräver värme från insidan och mycket energi för att hålla humöret uppe. Här kommer några värmande recept med inspiration från fjärran länder. Ta med den färdiga soppan...
Artikel
Viltkött är ett klimatsmart och miljömässigt bra val. Älgfärs och grytbitar av älgkött kan du dessutom ofta hitta till bra pris. Här kommer två goda recept från Annerstaskolans kockar.
Scones och muffins till mellanmålet
Artikel
Inget slår väl doften av varmt, nybakat bröd. Gissa om det blir populärt med muffins eller scones till mellanmålet! Dessutom är de riktigt nyttiga om man varierar med dinkel eller fullkornsmjöl som i...
Artikel
Att göra sin egen glass är en rolig aktivitet som också visar på spännande fenomen inom kemi och fysik. Gör man glassen ute i snön blir det ännu mer spännande!
Artikel
Smörgås är praktiskt som frukost eller mellanmål, och kan vara riktigt bra mat med rätt sorts bröd och pålägg. Här får du massor av tips om goda och nyttiga smörgåspålägg!
Artikel
Efter en strapatsrik promenad i skogen smakar det gott med mat. Här är förslag på utflyktsmat som kräver en grillplats eller öppen eld. Det finns recept både med och utan socker. Berätta gärna en...
Artikel
Så står man där i förskolans kök och har av en eller annan anledning fått mat över. Filmjölk som håller på att passera bäst före-datum. Överbliven potatis, ris eller pasta. Rotfrukt som börjar bli...
Artikel
Ibland kan det vara lurigt att komma ihåg att dricka tillräckligt. Meloner är fulla av vätska. De är både läskande och goda att njuta som mellanmål i skuggan när solen gassar. Dessutom gömmer det sig...