Kostnadsfria föreläsningar

Publicerat

Här hittar du programmet för höstens kostnadsfria digitala liveföreläsningar för dig som är medlem. Föreläsningarna hålls av inspirerande och kunniga föreläsare, som du känner igen som författare på Förskoleforum och i Studentlitteraturs bokutgivning.

Föreläsningarna är exklusiva för Förskoleforums medlemmar och genomförs digitalt. Allt sänds live och du har möjlighet att ställa frågor till föreläsarna. Ta chansen att fylla på med ny kunskap smidigt och kostnadsfritt!

Program höstterminen 2024

Utveckla förskolan tillsammans – att värdesätta de små stegen

bk_02.pngBirgitta Kennedy
4/9 09.00–10.30
Målgrupp: All personal i förskolan

I Rosengård, Malmö, genomfördes 2016–2020 en utvecklingsprocess där gemenskap, pedagogik och kreativitet var bärande krafter. I den här föreläsningen berättar Birgitta Kennedy om arbetet med att stärka alla barns rätt till en meningsfull förskola och om hoppfullheten som projektdeltagarna kände under processens gång.


Framgångsfaktorer i förskolan – för ledare och medarbetare i praktiken

ml_02.jpegMarie Lindvall Wahlberg
18/10 9.00–10.30
Målgrupp: Ledare

I den här föreläsningen berättar Marie Lindvall Wahlberg om hur man kan bygga en kultur där alla i förskolan känner sig delaktiga. Med hjälp av organisationsteori och motivationsteori visar hon hur ett coachande förhållningssätt kan bli en viktig del i utvecklingsarbetet. Skolforskningsinstitutets framgångsfaktorer för en likvärdig förskola av hög kvalitet ligger till grund för det utvecklingsarbete som beskrivs.


Förskoleprojekt i naturvetenskap och teknik – utifrån litteratur

collage_mh_ny.jpgMaria Heimer, Ann S. Pihlgren och Helena Sagar
19/11 15.00–16.30
Målgrupp: All personal i förskolan

I förskolan läggs en viktig grund för att alla barn ska förstå det innehåll som de kommer att möta genom hela sin skoltid. Men forskning visar att förskolans personal är osäker på att undervisa i naturvetenskap och teknik. I den här föreläsningen får du en teoretisk grund samt en praktisk introduktion till två naturvetenskapliga projekt med utgångspunkt från barnlitteratur.

Anmälan

Mer information om anmälan kommer inom kort, både på den här sidan och via e-post.

Inte medlem?

Föreläsningarna är bara tillgängliga för abonnenter på Förskoleforum, inte prova på-medlemmar. För förskolor som ännu inte är medlemmar finns naturligtvis chanser att skaffa abonnemang, ni är varmt välkomna att kontakta mig!

liselott_2018_200.jpgLiselott Svensson
Kundansvarig Förskoleforum
046-31 21 94
liselott.svensson@studentlitteratur.se

 

 

 

Inledande illustration: Shutterstock.com.