lodjur i skogsmiljö
Artikel
Här hittar ni tipsfrågor, uppdrag och faktablad till två spännande tipsrundor om djur – en om djur i stadsmiljö och en om djur som lever i skog eller större naturområden. Gör aktiviteten tillsammans...
Artikel
Pedagogiska påskharen tittar fram igen! Ladda ner påskharens flanobilder nu, och räkna och rimma på 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.
Många barnfötter med strumpor i olika färger och mönster.
Artikel
Den 21 mars passar många förskolor på att rocka sockorna. Men varifrån kommer idén och hur uppmärksammar du dagen bäst på din förskola?
Glad förskolepojke håller upp ett rött pappershjärta.
Artikel
Här får du inspiration och konkreta tips inför Alla hjärtans dag, som ju kan vara så mycket mer än geléhjärtan och röda rosor. Ta tillfället i akt att uppmärksamma både de stora känslorna och...
Artikel
Välkomna till Trollskogen! Skapa med lera, färg och textil tillsammans med Trollia, Igge och de andra barnen på Storskogens förskola. I 24 dagar följer vi dem på deras skapande väg fram till...
Artikel
Fira Halloween genom att lyfta fram matematiken! Vilka former kan du se på bilden? Vilken pumpa är störst? Är fladdermössen olika stora i verkligheten? Hur vet man det? Här får du material att ladda...
Artikel
Den tredje torsdagen i maj är det dags att fira förskolans dag! Ordna en tipspromenad för de äldre barnen på temat barnkonventionen.
Artikel
Den tredje torsdagen i maj är det dags att fira förskolans dag! Ordna en tipspromenad för de yngre barnen på temat barnkonventionen.
Artikel
Påsken är snart här, och gissa vem som kommer på besök! Pedagogiska påskharen hälsar på, och har med sig en korg med rimmande äggverser. Ladda ner påskharens flanobilder.
Artikel
Finmotorik, färg och form. Nu är det dags för julfest i husen som byggdes av pärlor i början av november. Här får du mallar och beskrivningar till tomtar, granar och snögubbar som kan flytta in i...
Artikel
Enligt folktron var lucianatten farlig: övernaturliga makter var i rörelse och djuren kunde tala. Och den första vitklädda lucian med ljuskrona kan ha varit en dräng från Skinnskatteberg! Här får du...
Artikel
Pepparkakshus av plastpärlor – varför inte? Husen kan göras i olika storlekar och varieras med olika färger och mönster. Och de håller betydligt längre än vanliga pepparkakshus! Här får du mallar och...
Artikel
Vattenbanor, småkrypsramsor och matematik med sommartema – här får du tips om några roliga sommaraktiviteter, hämtade ur Förskoleforums stora idébank.
Artikel
Du har väl upptäckt Förskoleforums populära samtalskort? Ett enkelt och roligt sätt att sätta igång barnens tankar och diskussioner om olika ämnen.
Artikel
Den 14 februari är det alla hjärtans dag – en dag för en kärleksfull överraskning till den man tycker om. Här finns några tips på "alla hjärtans dag-kort" som barnen kan tillverka själva.
Artikel
Att sluta förskolan och börja skolan är en stor händelse. Här berättar tre förskolor om hur de firar av barnen som ska börja förskoleklass – med sommarfest, nobelmiddag eller förskolestudenten.
Artikel
Påskris, påskägg, söta lamm och kycklingar – och kanske en och annan påskhäxa på väg till Blåkulla ... Här kan ni ladda ned och skriva ut 26 fina samtalsbilder med påsktema.
Artikel
Födelsedagsfirande hemma kan se väldigt olika. Men på förskolan ska alla barn bli uppmärksammande. Här berättar två mångkulturella förskolor hur de firar födelsedagar. 
Trettonhelgen
Artikel
Varför firar man egentligen trettonhelgen? Det är en fråga som många barn – och vuxna – ställer sig. Här får du kunskap om ursprunget till denna högtid och hur den firats under olika tider.
Liten röd dörr, ljusslinga hänger bredvid på väggen.
Artikel
Haka på trenden och låt en liten nisse flytta in på förskolan. Nissedörren öppnar upp för en minst sagt magisk december!