Visa:
Artikel
Den tredje torsdagen i maj är det dags att fira förskolans dag! Ordna en tipspromenad för de äldre barnen på temat barnkonventionen.

Artikel
Den tredje torsdagen i maj är det dags att fira förskolans dag! Ordna en tipspromenad för de yngre barnen på temat barnkonventionen.

Artikel
Påsken är snart här, och gissa vem som kommer på besök! Pedagogiska påskharen hälsar på, och har med sig en korg med rimmande äggverser. Ladda ner påskharens flanobilder.

Artikel
Pedagogiska påskharen tittar fram igen! Ladda ner påskharens flanobilder nu, och räkna och rimma på 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.

Artikel
Finmotorik, färg och form. Nu är det dags för julfest i husen som byggdes av pärlor i början av november. Här får du mallar och beskrivningar till tomtar, granar och snögubbar som kan flytta in i...

Artikel
Pepparkakshus av plastpärlor – varför inte? Husen kan göras i olika storlekar och varieras med olika färger och mönster. Och de håller betydligt längre än vanliga pepparkakshus! Här får du mallar och...

Artikel
Enligt folktron var lucianatten farlig: övernaturliga makter var i rörelse och djuren kunde tala. Och den första vitklädda lucian med ljuskrona kan ha varit en dräng från Skinnskatteberg! Här får du...

Artikel
Vattenbanor, småkrypsramsor och matematik med sommartema – här får du tips om några roliga sommaraktiviteter, hämtade ur Förskoleforums stora idébank.

Artikel
Du har väl upptäckt Förskoleforums populära samtalskort? Ett enkelt och roligt sätt att sätta igång barnens tankar och diskussioner om olika ämnen.

Artikel
Den 14 februari är det alla hjärtans dag – en dag för en kärleksfull överraskning till den man tycker om. Här finns några tips på "alla hjärtans dag-kort" som barnen kan tillverka själva.

Artikel
Att sluta förskolan och börja skolan är en stor händelse. Här berättar tre förskolor om hur de firar av barnen som ska börja förskoleklass – med sommarfest, nobelmiddag eller förskolestudenten.

Artikel
Påskris, påskägg, söta lamm och kycklingar – och kanske en och annan påskhäxa på väg till Blåkulla ... Här kan ni ladda ned och skriva ut 26 fina samtalsbilder med påsktema.

Artikel
Födelsedagsfirande hemma kan se väldigt olika. Men på förskolan ska alla barn bli uppmärksammande. Här berättar två mångkulturella förskolor hur de firar födelsedagar. 

Artikel
Liten röd dörr, ljusslinga hänger bredvid på väggen.
Haka på trenden och låt en liten nisse flytta in på förskolan. Nissedörren öppnar upp för en minst sagt magisk december!

Artikel
Kusinerna Kvark och Lepton som har fått sina namn efter materians minsta byggstenar, kvarkar och leptoner, bor i Tomtens köksskåp. De kommer och hälsar på barnen på förskolan och utforskar olika...

Artikel
Artikel med film. Sagan om den underbara familjen Kanin och rymdskeppet är en riktig mysrysare som passar perfekt till Halloween!

Artikel
Roliga och spännande aktiviteter utomhus blir det gärna på Förskolans dag. På förskolan Bränningevägen passar man på att samtidigt uppmärksamma något av läroplanens områden. Tuula Torro och Camilla...

Artikel
Rödkindade påskgubbar och påskkärringar som önskar glad påsk. Det kan tyckas som en söt tradition men är i folktron en anspelning på något mörkare: häxorna som reser till berget Blåkulla för att...

Artikel
Lek med språket varje dag fram till jul med årets rimmande julkalender! Kalendern består av 24 språkutvecklande rimgåtor med bilder – allt på temat julklappar och önskelistor.

Artikel
Fira Halloween genom att lyfta fram matematiken! Vilka former kan du se på bilden? Vilken pumpa är störst? Är fladdermössen olika stora i verkligheten? Hur vet man det? I alla situationer – i såväl...