Skräpplockning – affisch, app och aktivitetskort

Publicerat

Håll Sverige Rent bjuder på mer pedagogiskt material inför årets skräpplockning. Här kan du ladda ned aktivitetskort och en fin affisch. Nytt är också det kostnadsfria appspelet Grow Life som du hämtar via App Store eller Google Play.

Författare

Små uppdrag och klurigheter att lösa tillsammans med barnen kombinerat med små historier från Tove Janssons Muminböcker. Det hittar ni på aktivitetskorten som ni kan ladda ned här. En affisch i A3-format med budskapet Vi håller rent finns också här för utskrift.

Utöver att hålla rent i ert närområde kan ni numera även hålla rent i ett kreativt kunskapsspel från Håll Sverige Rent. Appspelet heter Grow Life och kan hämtas kostnadsfritt från App Store eller Google Play. I spelet bygger barnen upp en egen hållbar värld i glada färger där de kan plocka skräp, återvinna och skapa nya saker. Föräldrar eller pedagoger kan ansluta sig till samma värld från en annan enhet och på så sätt vara med och leka och lära tillsammans med barnet. Läs mer om hur ni kommer i gång med spelet på www.hsr.se/growlife.

Kunskapsspelet Grow Life hämtar du kostnadsfritt på Google Play eller App Store.


Mer material

Mer material och inspiration finns på Håll Sverige Rents webbplats och i Förskoleforums artiklar med tips om skräpplockningsaktiviteter. Sök efter ”skräpplockardagar” på Förskoleforum så hittar du dem.

Ladda ner material