Stimulera barns språkutveckling: Introduktion

Publicerat

Elvira Ashbys artikelserie om barns språkutveckling som tidigare publicerats här på Förskoleforum, har nu uppdaterats, reviderats och utökats med ytterligare en artikel. Denna introduktion med tillhörande film inleder artikelserien och kommer sedan att följas av ytterligare nio artiklar. (Del 1 av 10.)

Alla barn behöver språkstimulans, både yngre barn och äldre barn, enspråkiga och flerspråkiga. Jag som sammanställt alla råd i denna artikelserie har arbetat som logoped i över femton år. Jag har träffat förskolebarn som varit sena i sin språkutveckling och följt dem upp i skolåldern, och genom åren har det blivit allt tydligare för mig vilken skillnad vi i barnens omgivning kan göra.

Med denna artikelserie vill jag både sprida råd och inspiration kring språkstimulans och ge en överblick över barns språkutveckling – en överblick som ni själva kan utgå ifrån när ni jobbar vidare.

Jag önskar er många roliga språkutvecklande stunder med barnen.

/Elvira

prova_180.jpgDen här artikeln är öppen för alla

Den här artikeln är öppen för alla besökare under en begränsad period. Är du inte medlem men vill ta del av allt som finns på Förskoleforum?

Kontakta oss för att få en offert

Beställ ett abonnemang till din förskola

Prova Förskoleforum gratis i två månader