Ny artikelserie om yoga

I Förskoleforums nya artikelserie delar yogalärare Filippa Odevall med sig av både teoretisk kunskap och filmade övningar som gör det enkelt för er att komma igång med yoga på förskolan.

Skrivet av
Eva Hansson

Inledande foto: Shutterstock.com.

Du har väl upptäckt Förskoleforums nya artikelserie Kom igång med yoga? I den första delen får du teori och praktiska råd, därefter följer fem filmade övningar där Filippa Odevall på ett pedagogiskt och inspirerande sätt visar ni gör olika, enkla yogaövningar. I serien ingår också en intervju med Filippa om hennes arbete med yoga för barn.

De första tre delarna kan du som medlem ta del av redan nu, resten kommer att publiceras ungefär en gång i månaden med uppehåll för semesterperioden.

 

 

 

 


Kom igång med yoga! (introduktion, öppen för alla t.o.m. 31 maj)

Yogans lugnande rörelser och andning hjälper i en vardag med många intryck. I artikelserien som börjar här får du både bakgrundskunskap och korta filmer med enkla och roliga...

 

 

 

 


Yogaövningar för barn: Fjärilen (första övningsfilmen)

I den här filmen visar yogalärare Filippa Odevall hur ni gör Fjärilen – en rolig och nyttig koordinationsövning som också fungerar som så kallad höftöppnare.

 

 

 

 


Sagoyoga (intervju med Filippa Odevall)

Hunden, trädet och solhälsningen – yoga i förskolan är en både omtyckt och omdebatterad trend. – Yoga med barn ska vara lätt och roligt, säger instruktören Filippa Odevall.

 

Om Filippa Odevall

filippa_odevall.jpgFilippa har grundat Skolyoga som lärt tusentals barn och pedagoger yoga över hela Sverige.

Utbildningarna väver in hälsofrämjande övningar i medveten rörelse, andning, avslappning, ledarskap, värdegrundsfrågor och kommunikation.

Filippa har också skrivit flera böcker om yoga för barn.