Välkomna er nya kollega på bästa sätt

I artikelserien Ny kollega finns material både för er som ska ta emot en ny kollega och för den som själv är ny. Som komplement till detta får du tio Wordmallar att utgå från när ni lägger upp introduktionen för nya medarbetare.

Skrivet av
Eva Hansson

Genom att ge nya kollegor en god introduktion till er verksamhet skapas förutsättningar för att de snabbare ska komma in i förskolans arbetssätt och rutiner, något som givetvis också gagnar barnen.

Tuula Torro och Camilla Lindgren är förskollärare med lång erfarenhet av arbete i förskolan, både i ledande ställning och i barngrupp. De delar regelbundet med sig av erfarenheter och arbetssätt här på Förskoleforum.

Något som Tuula och Camilla uppmärksammat är att många nyanställda pedagoger, inte minst de som kommer direkt från sin utbildning, upplever ett behov av en mer gedigen introduktion till sin nya arbetsplats.

Det är bakgrunden till den nya artikelserien Ny kollega.

Detta material ingår i serien:

Välkomna er nya kollega

Att ta emot en ny kollega är en del av verksamheten på förskolan. Med en god introduktion kan förskolan ge den nyanställda förutsättningar för att snabbare komma in i förskolans arbetssätt och...

Ny kollega – mallar och checklistor

Det är mycket information som ska förmedlas till en ny kollega. I denna artikel finns tio mallar och checklistor att ladda ner inför arbetet med att välkomna av en ny kollega. 

Tips för dig som börjar på en ny arbetsplats

Att börja ett nytt jobb kan vara både spännande och nervöst. Även om du har erfarenhet av att arbeta i förskola har varje arbetsplats sitt unika sätt att arbeta på, och allt kan kännas nytt och...

 

Illustration: Shutterstock.com.