Välkommen till en ny vår!

stiliserad snödroppe

Den mörkaste vinterperioden är över och ljuset börjar återvända och ger oss ny energi. Välkommen till en spännande vår med nya artikelserier, digitala föreläsningar och massor av inspiration!

Skrivet av
Eva Hansson

Illustration: Shutterstock.com.

Här är ett axplock av det du kommer att få ta del av på Förskoleforum i vår:

Kollegialt lärande i förskolan – artikelserie om att komma igång med, genomföra och utvärdera kollegialt lärande, av Annika Cederberg-Scheike. Praktiska verktyg ingår.

Utveckla arbetet med teman och projekt – ny artikelserie av Ann S. Pihlgren, som vanligt med filmer och diskussionsunderlag.

Skapa språkrika miljöer – artiklar, checklista och utvärderingsverktyg som hjälper er att göra olika undervisningssituationer och ämnen så språkstimulerande som möjligt. Av Maria Heimer.

Miljöer för skapande – Aurora Bergmark som gjorde 2022 års populära kalender Skapande i Trollskogen kommer tillbaka med mer inspiration för förskolans arbete med estetik och skapande. 

Kostnadsfria digitala föreläsningar

I vår får du som abonnerar på Förskoleforum återigen möjlighet att delta i kostnadsfria föreläsningar med några av våra mest populära skribenter och inspiratörer:

Att leda kollegialt lärande i förskolan
Annika Cederberg-Scheike
1 feb 09:00–10:30

Hållbart ledarskap och värdegrundsarbete
Gezim Isufi
8 mars 09:00–10:30

Språka för livet
Maria Heimer och Maria Ohlsson
27 april 09:00-10:30

Läs mer här!