Artikel
Här utökar Sara Wikander sin serie med populära massagesagor. Den här sagan handlar om två troll som är bästa vänner. Till sagan finns teckningar som visar rörelserna.

Artikel
Tuula Torro och Camilla Lindgren fortsätter att dela med sig av goda exempel från sin förskola Bränningevägen i Stockholm. Här berättar de om en lyckad Förskolans dag då de dramatiserade hållbar...

Artikel
Med några bitar tyg och ett skynke som underlag, kan en saga iscensättas på ett mycket enkelt sätt, så att barnen kan vara med och spela med dockorna. Den här sagan handlar om en vild kanin …

Artikel
Clas Rosvall, författare, pedagog och föreläsare, bjuder på tips om hur man kan rimma, sjunga och skoja kring alfabetets alla bokstäver. Ladda ned veckans bokstav – U.

Artikel
Clas Rosvall, författare, pedagog och föreläsare, bjuder på tips om hur man kan rimma, sjunga och skoja kring alfabetets alla bokstäver. Ladda ned veckans bokstav – L.

Artikel
Clas Rosvall, författare, pedagog och föreläsare, bjuder på tips om hur man kan rimma, sjunga och skoja kring alfabetets alla bokstäver. Ladda ned veckans bokstav – K.

Artikel
Med bortbytta vokaler och ljudhärmande ord travesterar Clas Rosvall kända gamla barnvisor, och förvandlar dem till nya sånger med skojiga rim. Byt ut en vokal och en ny sångtext blir till! Med...

Artikel
På Visans förskola i Malmö var det rockbandet Queen som förenade tvååringarna på avdelningen Kastanjetten i ett musikaliskt utforskande under ett år. Med hjälp av bilder och QR-koder fick barnen...

Artikel
Clas Rosvall, författare, pedagog och föreläsare, bjuder på tips om hur man kan rimma, sjunga och skoja kring alfabetets alla bokstäver. Ladda ned veckans bokstav – H.

Artikel
Clas Rosvall, författare, pedagog och föreläsare, bjuder på tips om hur man kan rimma, sjunga och skoja kring alfabetets alla bokstäver. Ladda ned veckans bokstav – B.

Artikel
Sagans form är utmärkt som struktur för kreativ och skapande lek. Johan Theodorsson går här igenom en sagas olika delar. En tydlig struktur skapar styrka utan att hämna kreativiteten, menar han. Han...

Artikel
Rimstad Rockerz började som en skoluppgift på lärarutbildningen i Malmö, eller som de själv beskriver det: ”det började med en sångsamling och är en pågående rockturné”. Här berättar de om varför...

Artikel
Barn tycker ofta om att både sjunga och dansa. Ännu roligare blir det för dem om det går lätt att sjunga. Barnens stämband är korta och deras röster ljusa, och det är värt att tänka på. Här får du...

Artikel
Att sjunga är både mysigt och roligt. Här bjuder logoped Elvira Ashby på tips för hur man kan göra sångsamlingen riktigt språkutvecklande.

Artikel
Små grodorna, Karusellen, Räven raskar över isen och de andra ringdanserna har sin givna plats under våra stora helger. Men hur lyder sångtexterna egentligen? Och vilka är rörelserna? Ibland behöver...

Artikel
Det är härligt att för en stund få bli någon annan än den man alltid annars är! Här får du tips och råd om ansiktsmålning av Cecilia Borgsten, fritidspedagog van ansiktsmålare.

Artikel
Fjäril, katt, prickig hund eller kanske en läskig dödskalle? Här får du praktiska steg-för-steg-beskrivningar för flera populära ansiktsmålningsmotiv!

Artikel
Dyra instrument behövs inte för att skapa rytm och musik. Pinnar, klädgalgar och äggskärare går minst lika bra! Här får du några enkla instrumenttips från språkpedagog Mallo Vesterlund.

Artikel
Förskoleforums appexpert delar den här gången med sig av appar för de inommusikaliska aktiviteterna.

Artikel
Trumlek med sång och rörelse kan varieras i det oändliga. Här kommer fler enkla och inspirerande tips från musikpedagog Peter Svenning.

Artikel
Att leka med musik är enkelt och roligt. Det behövs varken nya sånger eller svåra rytmer. Här visar musikpedagog Peter Svenning hur du med med mycket små medel kan skapa stor musikglädje.

Artikel
Att ha en egen docka som man varit med och tillverkat hemma kan innebära en stor trygghet när man är ny på förskolan. På många förskolor använder man därför personadockor vid inskolningen.

Artikel
Släpp loss i en rasslande dans med Sander & Ganders ruggigt roliga spöksång! Till artikeln finns film med rörelser samt noter och ljudfil att ladda ned.

Artikel
Ett-två-tre-fyr-fem-och-sex, en tyrannosaurus rex. Sex-fem-fyra-tre-två-ett, finns nu bara som skelett. Rytm och rim hjälper det matematiska lärandet på traven. Här får du både färdiga ramsor och...

Artikel
Hur kan berättandet få vingar och ta steget in i filmens värld på förskolan? Här är ett exempel på hur barnens berättelser och skapande kan förvandlas till tonsatt film. Läs och inspireras!

Artikel
Rytmikpedagogen Ulrika Lorentzi bjuder på nyskriven text, musik och rörelser för de allra minsta. I den här låten räknar vi till fem tillsammans med en papegoja som gillar både godis och geggamoja.

Artikel
Häng med Tomten och hans glada renar på en supersvängig julklappsutdelning! Som vanligt kan du både lyssna, ladda ned noterna och se en film med rörelserna.

Artikel
Imse, vimse spindel var en hedersman, Björnen satt i björken, Mu, mu, rosa ko... Släpp fantasin loss och språktramsa med våra kära gamla barnvisor. De kan bli precis hur tokiga – och roliga – som...

Artikel
Många är intresserade av att arbeta med film i förskolan. Här kan den digitala teknikern verkligen underlätta. Sarah Wolf Näsström går igenom vilka appar som kan fungera för detta.

Artikel
Att uppleva med hela kroppen är kanske det allra bästa – och roligaste – sättet att lära. Här får du tips om tre enkla musiklekar som tränar matematisk förståelse.