Artikel
Slurp, smask och smack! Bär, frukt, frys och lite gröna blad! Ta en svalkande paus i sommarvärmen med några smarriga fruktdrinkar.

Artikel
Duka upp ett fågelbord utanför förskolans fönster! I takt med att våren börjar kommer fåglarna också tillbaka söderifrån och det kommer att bli full fart på fågelbordet.

Artikel
Nu är de röda, doftande och redo att plockas. Smaken i naturens egna små gubbar är svår att överträffa, och pricken över i i våra mumsiga törstsläckare och mellanmålstips.

Artikel
Slime är ofta omåttligt populärt hos barnen, och att göra eget slime är enkelt. Här får ni några kemikaliefria recept och tips på hur ni kan utforska den fascinerande icke-newtonska vätskan oobleck.

Artikel
Julgodis är gott och roligt att göra, men oftast väldigt sött. Här är några tips på godbitar utan tillsatt socker att mixa ihop, forma och dekorera.

Artikel
Vill du att sockerbombade mellanmål i förskolan blir ett minne blott? Här kommer mellis-recepten för ett jämnare blodsocker.

Artikel
Lasagne är en bra allt-i-ett rätt - här serveras den utan kött.

Artikel
Här är ett perfekt recept för den som har tidsnöd, men som ändå vill baka goda bullar.

Artikel
Dundermüsli passar perfekt till frukost eller mellanmål.

Artikel
En nyttig och mustig soppa för kalla höstdagar.

Artikel
Lycka är att ta ut en plåt doftande bullar ur ugnen och sedan bara njuta.

Artikel
Goda picknickmackor som med extra grönsaker och frukt bredvid mättar.

Artikel
Enklare kan inte brödbaket bli. Det här brödet smakar bäst nybakat.

Artikel
En härligt värmande solgul soppa med morötter.

Artikel
God och nyttig sallad som håller länge.

Artikel
Enkla och goda bullar utan mjölk, ägg, gluten och soja.

Artikel
För många förknippas julen med alla de härliga dofterna från granris, hyacinter, stearinljus, glögg och clementiner. Använd julens dofter för att skapa julstämning på förskolan med de här kryddiga...

Artikel
Ett bra recept på lussebullar för barn som allergiska mot mjölk, ägg, gluten eller soja.

Artikel
Frukost och mellanmål är viktiga för att barn ska få energi och orka leka. Här ger vi tips, recept och idéer som på ett enkelt och lättsamt sätt kan väcka barns intresse för mjölk och mjölkprodukter....

Artikel
Att laga mat och äta utomhus är en friluftsupplevelse som uppskattas av både barn och vuxna. Prova till exempel dessa underbart goda och doftande fiskpaket!

Artikel
Ett alternativt recept på semlor för barn med olika allergier.

Artikel
Fisk är gott och nyttigt – men flera arter är utrotningshotade på grund av överfiskning och fångstmetoder som skadar miljön. Hur ska man veta vilka fiskar som det är ”grönt” att använda?

Artikel
Utedagar på hösten och vintern kräver värme från insidan och mycket energi för att hålla humöret uppe. Här kommer några värmande recept med inspiration från fjärran länder. Ta med den färdiga soppan...

Artikel
En pepparkaksdeg för barn som inte tål mjölk och gluten.

Artikel
Ännu ett pepparkaksrecept, här utan mjölk, gluten och soja.

Artikel
Två recept på lite nyttigare kanelbullar att baka till kanelbullens dag eller när det drar ihop sig till fest.

Artikel
Rotfrukter är nyttiga och billiga grönsaker. Här hittar du recept med rödbetor, palsternacka och svartrötter – rotsaker som vi kanske inte använder så ofta i matlagningen!

Artikel
När det är dags för mellanmål och påfyllning av kraft smakar lite variation bra.

Artikel
Så här enkelt bakar du härliga limpor som passar även för barn som inte tål gluten eller ägg. Brödet kan också göras mjölkfritt.

Artikel
Ännu ett recept för er som behöver anpassa era semlor. Här utan ägg och mjölk.