Hans Persson

Hans
Persson

Lärare, fortbildare och författare

Hans Persson är ursprungligen mellanstadielärare. Efter 20 år som lärare i grundskolan övergick han till fortbildning av lärare.

Parallellt med sin undervisning har han skrivit läroböcker, faktaböcker och lärarhandledningar. År 2000 belönades boken Nyfiken på naturvetenskap med Carl von Linné-plaketten för bästa faktabok för barn och ungdom. I november 2004 tilldelades Hans Persson också Nationalencyklopedins ”Kunskapspriset”.

Här på Förskoleforum svarar han på frågor om naturvetenskap och teknik.

 

Frågor & svar

Hej!

Jag försöker arbeta med de mäktiga 5. Skulle vilja hitta någonstans där det står t.ex. var skruven finns i barnens vardag. Söker men finner mycket lite. Har du några tips om var det kan finnas?

Du måste logga in eller bli medlem för att läsa svaret!

Hej Hans!

Vi är en förskola som bestämt oss att satsa extra mycket på teknik. Kan du ge oss några enkla tips om vad man kan göra som är teknik, när det handlar om att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, som det står i läroplanen?

Du måste logga in eller bli medlem för att läsa svaret!

Hej Hans!

Vi undrar om du kan hjälpa oss med hur vi ska komma igång med tekniken på vår avdelning. Det står ju i den reviderade läroplanen att förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att ”urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar”. Vi är lite nyfikna på om du kan hjälpa oss och föreslå vad det är för tekniska saker vi kan välja. Och om man på något sätt kan utgå ifrån barnens egna idéer?

Tacksam för svar!

Du måste logga in eller bli medlem för att läsa svaret!