Välkommen till en spännande höst!

Efter en välbehövlig semester följer nu en spännande men också utmanande höst. Coronapandemin ställer fortsatta krav på flexibilitet och nya arbetssätt, samtidigt som alltifrån inskolning till fortbildning ska fungera väl och uppfylla kvalitetskraven. Förskoleforum stöttar med inspiration och kompetensutveckling!

Skrivet av
Eva Hansson

Inskolning under pågående pandemi

Hur kan introduktionen av nya barn läggas upp när vårdnadshavarna helst inte ska vistas i förskolans lokaler? Tuula Torro och Camilla Lindgren driver förskolan Bränningevägen och har skrivit flera böcker om trygghet och relationsskapande i förskolan. I artikeln Introduktion av nya barn i Coronatider delar de med sig av sin planering för en Coronaanpassad inskolning.

Artikelserier för kollegialt lärande

I augusti publicerar vi Ann S. Pihlgrens nya fortbildningsserie om förskolans professionella begrepp – med artiklar, filmer och övningar för kollegialt lärande. Och i september utökar vi Maria Heimers högläsningsserie med nya artiklar och fyra filmer om högläsningens grunder.

Kostnadsfria digitala föreläsningar

I höst får du som abonnerar på Förskoleforum dessutom ta del av kostnadsfria kortföreläsningar med några av våra mest populära skribenter:

  • Ann S. Pihlgren inleder 25/8 med föreläsningen Att leda språkutveckling.
  • Maria Heimer fortsätter den 23/9 med Högläsning.
  • Jennie Wilson tar vid den 29/10 med Kooperativt lärande i förskolan.
  • Elvira Ashby avslutar hösten 26/11 med Språkstimulera mera!

Läs mer här!


Artikelillustration: Shutterstock.com.