Samtalskort om årstider och teman

Granskat
Publicerat

Du har väl upptäckt Förskoleforums populära samtalskort? Ett enkelt och roligt sätt att sätta igång barnens tankar och diskussioner om olika ämnen.

På Förskoleforum finns en rad bildsamlingar med olika teman, som kan användas som utgångspunkt för samtal om begrepp, färger och former, traditioner, årstider och mycket mer. Här följer några exempel. 

Årstider

Samtalskort om våren

18 fina bilder med vårtema, enkla att skriva ut och använda i barngruppen för att samtala om årstiden våren.

 

Samtalskort om sommaren

Härliga sommarbilder som fungerar som utgångspunkt för både samtal och aktiviteter.

 

Samtalskort om hösten

18 härliga höstbilder att skriva ut och använda i barngruppen.

 

Samtalskort om vintern

28 fina samtalsbilder med vintertema.

 


Naturvetenskap

Samtalskort om vatten

Var kan man hitta vatten? I vilka former finns det? Vad kan man göra med det? Med de här samtalskorten som utgångspunkt kan barnen reflektera över frågor som rör vatten i alla dess former.

Samtalskort om odling

Vilka redskap behöver man för att odla? Varför måste man vattna? Har du varit inne i ett växthus någon gång? Med de här samtalskorten som utgångspunkt kan barnen reflektera över frågor som rör odling och växande.

Samtalskort om insekter

Vilka insekter kan man stöta på i naturen? Hur ser de ut? Var kan du hitta dem? 

 


Högtider

Samtalskort om påsken

Påskris, påskägg, söta lamm och kycklingar – och kanske en och annan påskhäxa på väg till Blåkulla ... 20 fina samtalsbilder med påsktema.

24 samtalskort om julen

En adventskalender i form av 24 fina samtalsbilder med jultema. Bilderna kan användas för samtal om begrepp, färger, traditioner och mycket mer.

 

Fler samtalsbilder

Fler bildsamlingar hittar du genom att söka efter samtalskort på Förskoleforum. Och kanske finns det fler ämnen där du skulle vilja ha samtalsbilder? Hör i så fall gärna av dig till oss i Förskoleforums redaktion!