Skräpplockning – tipspromenad och föräldrainbjudan

Publicerat

Bjud in föräldrar och syskon att delta i förskolans skräpplockaraktiviteter! En rolig tipspromenad och en fin inbjudan hittar du här.

Författare

Nedskräpningen är en fråga som engagerar många, och under 2015 deltog 804 570 skräpplockare i Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj.

De tidigare Skräpplockardagarna har ett nytt namn och från och med 2016 plockar vi skräp under parollen Vi Håller Rent. Inte bara barnen är välkomna – alla får vara med. Varför inte bjuda in föräldrar, syskon, grannar och kompisar och ordna en skräpplockarfest? Använd gärna inbjudan som du kan ladda ned och skriva ut här. En tipspromenad med skräptema är också en rolig aktivitet om som föräldrar, barn och pedagoger kan göra tillsammans.

Om barn och pedagoger får möjlighet att dela med sig av den glädje och det engagemang som skapas under skräpplockaraktiviteterna kan även föräldrarna bli inspirerade att ta upp kampen mot skräpet. Vill ni göra det lite extra festligt kan ni bjuda på fika eller fixa knytis.

Lycka till i kampen mot skräpet!


Mer material

Mer material och inspiration finns på Håll Sverige Rents webbplats och i Förskoleforums artiklar med tips om skräpplockningsaktiviteter. Sök efter ”skräpplockardagar” på Förskoleforum så hittar du dem.

 

Ladda ner material