Samlade boktips från Boksloken

Publicerat

Här får du en överblick över alla de nya, inspirerande barnböcker som Boksloken tipsat om hittills i år. Till artikeln finns en samlad lista där ni kan notera planerade bibliotekslån eller inköp.

inkopslista_300.jpgBoksloken, det vill säga författaren och bibliotekarien Maria Heimer, hjälper er att hålla koll och hitta guldkornen i den strida strömmen av ny barnlitteratur. Här hittar du vårens tips samlade.

En lista för era anteckningar

Kanske vill ni låna någon av böckerna på bibliotek eller göra ett inköp till förskolan? Kanske har ni redan några av böckerna? Anteckna då gärna i den färdiga listan som finns att ladda ned här – praktisk att ha med t.ex. vid nästa biblioteksbesök.

Bokslokens tips våren 2021

 

Bokslokens boktips: Kanske ...

Tre apor får veta att de absolut inte får gå till mangoträdet, eftersom tigrarna lurar där. Men kanske kan aporna trots allt inte låta bli att smyga dit för att se om de kan få tag på en mangofrukt....


 

Bokslokens boktips: Bu och Bä och stackars Bo

Två barnbokskaraktärer som länge varit väldigt omtyckta är de båda fåren Bu och Bä. Nu är de tillbaka med en ny bok, som vanligt med humor och vardagsdramatik på hög nivå.


 

Bokslokens boktips: Kurran och Pigan på djupt vatten

Bokslokens favoriter Kurran och Pigan är äntligen tillbaka. Den här gången hamnar de båda vännerna på djupt vatten. En bok om vänskap, mod och nya upptäckter, skriven och illustrerad av Lisa Moroni.


 

Bokslokens boktips: En cool kiwi

En kiwi känner sig trist och vill bli cool. Men hur blir man cool? Veckans boktips är bilderboken En cool kiwi. Boken passar för de yngre barnen och sidorna har utskurna hål där man kan göra en massa...


 

Bokslokens boktips: En dag på förskolan Ärtan

Den här gången får vi möta barnen Ester, Valle och Idde redan när de kommer till förskolan på morgonen, och följa dem hela dagen tills det blir dags att gå hem. En bilderbok med fantasifulla,...


 

Bokslokens boktips: Oj oj oj!

Oj, en grotta! Oj, en boll! Oj, vad roligt! Oj oj oj! I Karin Cyréns nya bilderbok får vi följa med till en jättestor park där det finns massor av spännande saker att upptäcka.


 

Bokslokens boktips: Färgmonstret

Färgmonstret känner sig både tiltrasslad och förvirrad – det finns så många känslor som är svåra att reda ut. I den fina bilderboken som heter just Färgmonstret, får vi hjälpa monstret att sortera...


 

Bokslokens boktips: NEJ! sa Kanin

I boken NEJ! sa Kanin har Kanin en riktig nejsägardag. Han skakar på huvudet åt precis allting, till och med sådant som han egentligen gillar. En bok med stor igenkänning för både barn och vuxna.


 

Bokslokens boktips: Mina husdjur

I boken Mina husdjur av Nils Andersson och Erik Svetoft har djuren ockuperat ett stort hus där de nu bor huller om buller. Boken är skriven på rim med härlig rytm och är en verklig upplevelse att...


 

Bokslokens boktips: Ledsen och Glad

Många efterlyser nya barnböcker som handlar om känslor. Här får du två bra tips från Boksloken.

 


 

Bokslokens boktips: Sömntutan

I den humoristiska och kluriga boken Sömntutan får tonsättaren Sigge Trut i uppdrag att uppfinna en signal som väcker till och med den mest morgontrötta personen på gatan.


 

Bokslokens boktips: Bebbes första ord

Bebbes första ord är den allra senaste boken om barnbokskaraktären Bebbe. En bok som passar utmärkt för förskolans yngsta.


 

Bokslokens boktips: Berit ljuger

Berit vill imponera på sin nya kompis Mona och plötsligt har hon sagt saker som inte alls stämmer. Hur ska hon klara sig ur situationen? Det får ni veta i den spännande boken Berit ljuger av Annica...


 

Bokslokens boktips: Julias pekbok

Julias pekbok ger lite mer än en vanlig pekbok. På varje uppslag finns nämligen frågor som hjäper er att tillsammans upptäcka många spännande saker i bilderna.

Ladda ner material