Idébank: Recept


Recept

Frukost, fruktstund, lunch och mellanmål – varje dag ska en rad olika rätter serveras barnen på förskolan. Näringsriktiga, varierade och goda. Med anpassade varianter till allergiker, vegetarianer och barn som inte äter olika livsmedel av kulturella skäl. Här hittar du inspiration som hjälper dig i vardagen! Undrar du vad kemi har med bakning att göra, så kan du enkelt ta reda på det i artikeln ”Kemi i köket – så funkar jäst”. Kocken Karolina Sparring ger sina favoritrecept i boken ”Kom in och ät!” Här hittar du också annat smått och gott om mat.

Artikel
Att göra sin egen glass är en rolig aktivitet som också visar på spännande fenomen inom kemi och fysik. Gör man glassen ute i snön blir det ännu mer...
Kommentera (3)
Artikel
Smörgås är praktiskt som frukost eller mellanmål, och kan vara riktigt bra mat med rätt sorts bröd och pålägg. Här får du massor av tips om goda och...
Kommentera
Artikel
Så står man där i förskolans kök och har av en eller annan anledning fått mat över. Filmjölk som håller på att passera bäst före-datum. Överbliven...
Kommentera
Artikel
Förskolans måltider ska planeras, köpas in och lagas till, för att sedan serveras och slutligen ätas. Men allt äts inte upp, för en hel del mat...
Kommentera
Artikel
Många av oss har hört uppmaningen "lek inte med maten", men det är precis vad jag tycker att man ska göra. Maten blir helt enkelt godare om man har...
Kommentera
1 gillar
Artikel
Ibland kan det vara lurigt att komma ihåg att dricka tillräckligt. Meloner är fulla av vätska. De är både läskande och goda att njuta som mellanmål i...
Kommentera
Artikel
Gröt är gott och nyttigt och mättande – bra på alla vis. Men det är roligt att variera sig en smula. Här kommer flera spännande recept på gröt varav...
Kommentera
Artikel
Nu är tiden inne att njuta av sommarens alla bär! Låt barnen äta dem precis som de är eller använd bären i ett smarrigt mellanmål. Här följer några...
Kommentera
Artikel
Pannkaksrullar, tunnbrödsrullar, wraps och piroger är mättande och goda luncher som är lätta att ta med på utflykten.
Kommentera
Artikel
Smoothies med banan och hallon, matiga bananmuffins bakade på grövre mjöl, bananpannkakor eller kanske en bananomelett? Mellanmål med banan har många...
Kommentera (1)
1 gillar
Artikel
En nackdel med glutenfri deg är att den ofta är kladdig och svårjobbad. Det här receptet är ett undantag. Degen är lätt att forma till traditionella...
Kommentera
Artikel
Pastasallad är ett både matigt och enkelt måltidsalternativ, särskilt på sommaren. För pastasalladen passar ju så bra när man vill äta ute – oavsett...
Kommentera