Våren är här!

Äntligen sprider sig våren över vårt avlånga land! Dags för klassiska vårlekar, spaning efter vårtecken, skapande med vårens färger eller kanske en mattedag utomhus med vårtema. Här på Förskoleforum hittar du inspiration!

Skrivet av
Eva Hansson

Vårmatematik i förskolan

”Att ta på sig matteglasögonen” brukar man prata om – prova att låta barnen göra det i bokstavlig mening. Skaffa billiga plastglasögon och låt barnen gå på matematisk upptäcktsfärd! 

 

Vårens gröna verkstad

Naturen är perfekt som verkstad för skapande verksamhet. I den här artikeln tar vi med oss barnen och målarfärgerna ut i vårens gröna verkstad.

 

Spana efter vårtecken!

Låt barnen bli vår-detektiver och leta efter olika tecken på att våren är på gång. Här får ni bildkort med fina foton som ni kan ha som stöd för er vårspaning. 

 

Lyssna efter vårtecken!

Fågelsång, en flugas surr, droppet från en istapp ... Här får ni bildkort med fina foton som ni kan ha som stöd när ni letar vårtecken som låter.

 

Samtalskort om våren

Här får du 18 härliga bilder med vårtema, enkla att skriva ut och använda i barngruppen för att samtala om årstiden våren!

 

Klassiska vårlekar

Hoppa hage och spela kula är klassiska vårlekar som du kanske själv lekte som liten – och de håller än!

 

Fröken Flanos småkrypsramsa

Nyckelpigor, daggmaskar, bin och sniglar ... På våren tittar alla möjliga smådjur fram. Passa på att rimma om med den här ramsan från Fröken Flano!


Fler artiklar

Fler vårliga artiklar hittar du i temat Vår.

Bilder: Shutterstock.com samt Camilla Grieg.